Hotspots

Museumplein,

Het Museumplein de naam zegt het al hier zijn alle grote musea van Amsterdam te vinden zoals het Van Gogh Museum, het Stedelijk museum en na lange tijd wachten heeft het Rijksmuseum (bekend om zijn schilderij de Nachtwacht) ook weer zijn deuren geopend. In de winter maken ze op het Museumplein een ijsbaan om te schaatsen deze zetten ze voor het I Amsterdam bord. Mocht u nou meer van muziek houden dan bent u op het museumplein ook op de juiste plaats hier staat namelijk het concertgebouw  (sinds 2013 koninklijk concertgebouw) met zijn prachtige zalen kunt u hier van de meest magistrale concerten genieten.

Mocht het erg druk zijn bij het Rijksmuseum dan kunt u een museumkaart  of een e-ticket kopen dan hoeft u niet in de rij te staan en kunt u gewoon doorlopen.

 

Dam plein,

De Dam het historische centrum van Amsterdam met het prachtige dampaleis, ongeveer vijfhonderd meter van ons hoofdkantoor (Scooterrent) op de Rozengracht 31.De Dam staat vooral bekend om zijn grote winkelstraten zoals de Nieuwendijk en de Kalverstraat, ook heb je hier de twee grote warenhuizen Magna Plaza en De Bijenkorf. Er worden hier ook bepaalde activiteiten opgebouwd zo heb je hier in de winter de Kerstmarkt en in de zomer word hier een grote kermis geplaatst. Voor de mensen die minder van winkelen houden heb je hier ook de Nieuwe Kerk met elke keer andere tentoonstellingen.

 

Het Westerpark,

Een voor de meeste onbekend park, maar voor de mensen die hier geweest zijn een pareltje. Het park heeft een paar jaar geleden een grote renovatie ondergaan. Met zijn grote lang gestrekte grasvelden en watergelegenheden is het het grootste park van Amsterdam geworden. In zomer zit je hier dan ook heerlijk op de terrasjes van onder ander Pacific Park en het Westergasterras.

Ook ideaal voor de grote evenementen die in de Westergasfabriek plaatsvinden zo was hier laatst ook  ADE (Amsterdam Dance Event) en Awakenings.

 

Het Waterlooplein,

Het waterlooplein is de oudste markt van Amsterdam hier vind u allerlei souvenirs van Amsterdam. De naam Waterlooplein is genoemd naar de Slag bij Waterloo. Een andere bezienswaardigheid hier is de Stopera een samen trekking van het stadhuis en de opera.

 

De Wallen,

De Wallen ook wel de rosse buurt genoemd, in het Engels the Red Light District genoemd door de vele rode lichtjes op de ramen. Met al zijn kleine cafés en erotische shows in bijvoorbeeld de Cassa Rosso en de beroemde Bananenbar en zijn vele vrijgezellen feestjes die hier gehouden worden is dit een van Amsterdams grootse toeristische trekpleister. Ook voor de latere uurtje is het een aanrader door de nachtcafés onder andere Casablanca die zijn deuren tot de vroege uurtjes openhoud.

 

De wallen of walletjes is de naam voor een aantal straatjes in het oude centrum van Amsterdam.

 

Het Rembrandtplein,

De plek om uit te gaan in Amsterdam met zijn gezellige kleine club zoals bubbles en de Cooldown is hier op het Rembrandtplein altijd wat te doen ook op de doordeweekse dagen. Voor de mensen die op zoek zijn naar de grote discotheken bent u hier ook aan het juiste adres met onder ander de Escape en Club Air. Ook een bezoekje waard is de bioscoop Tuschinski Met zijn mooie oude architectuurstijlen gelegen aan de Reguliersbreestraat grenzen aan het Rembrand plein.

 

De Amsterdam Arena,

Het thuishonk van Ajax DE Amsterdam Arena is met zijn 53052 zitplaatsen het grootste stadion van Nederland. Hier kunt u de Ajax fan shop bezoeken, of wat mooie momenten ophalen. Naast alle mooie wedstrijden die hier gespeeld werden zoals de champions league finale tussen Juventus En Real Madrid in 1998 en tijdens euro 2000 word de Arena ook gebruikt voor concerten grote namen hebben hier al gestaan zoal Michael Jackson, U2, Madonna en vele andere. Ook worden hier grote house party's gehouden zoals white sensation en black sensation.

 

De beste manier om bij de Arena te komen is per scooter.

 

De Grachtengordel,

De Grachtengordel bestaat uit de vier hoofdgrachten De Prinsengracht, De Kiezersgracht, De Herengracht en De Singel. Veel grachtenpanden zijn prachtig gedecoreerd, dezen panden stammen uit de welvarende eeuw oftewel De Gouden Eeuw. In 2008 werd de grachtengordel op het werelderfgoed lijst gezet. Achter de meeste grachtenpanden zit ook een verhaal, een van de beroemdste het Anne Frank huis op de prinsengracht.

Er rijden geen trams over de grachten dus het best is om een scooter of fiets te huren.

 

Het Vondel park,

Het meest beroemdste park van Amsterdam Het Vondelpark, gelegen nabij het Leidscheplein, is zeker in de zomer een bezoekje waard met zijn verschillende terrasjes zoals het Blauwe thee huis, zijn uitgestrekte rozentuinen en de open lucht theaters is hier altijd wel wat te doen. Het park is vernoemd naar de dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel. Er staat eveneens een standbeeld van hem in het park dat sinds 1996 tot de rijksmonumenten behoort.

VISIT ADDRESS,
PICK UP & DROP OFF

ROZENGRACHT 31, AMSTERDAM
CALL FOR MORE INFORMATION
+31 (0)20 3704008
E-MAIL : INFO@SCOOTERRENT.NL
Slide Left Slide Right